Harry Woldendorp

Harry Woldendorp studeerde geschiedenis en culturele antropologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en is een kleine dertig jaar actief geweest als consultant en interim-manager in de zorg,  welzijnssector en kinderopvang. Hij is onder meer bestuurder geweest van een aantal VVT instellingen en van de landelijke koepel van Jeugdzorg, Welzijn en Kinderopvang.  Hij is mede oprichter van InfraVitaal dat gericht is op automatisering van de gebouwde omgeving.


Hij heeft de afgelopen jaren verschillende publicaties op zijn naam over verbetering van het publieke domein: ‘Toekomstbestendige zorgprofessionals en zorgorganisaties. De consequenties van platformtechnologie voor de ouderenzorg (Koninklijke Van Gorcum 2018).; ‘Technologische en sociale innovatie in de ouderenzorg. De impact van COVID-19 ‘(SWP 2019).

Met Joost Hoekman: ‘De weerbarstige praktijk. Een evolutietheorie van het sociaal domein’(SWP 2019). Met Thomas Woldendorp ‘De start-up professional. Ondernemen als loopbaanstrategie (SWP 2019. Met Jan Veuger ‘Blockchain in de zorg’. (Koninklijke Van Gorcum 2021). Met Hubèrt de Groot, Thomas Woldendorp en Chris Boven ‘Zie je Big Picture. Transformeer succesvol! (SWP 2022)

 

Met Arjen Jeninga schreef Harry inmiddels een vijftal boeken. In ‘Organisaties ontwarren. Systemisch kijken, denken en doen binnen de gezondheidszorg’ (SWP, 2018) is de gezondheidszorg vanuit systeemperspectief beschreven. In  ‘Dit is waardegedreven zorg’(SWP, 2019) gaat het om effectief implementeren van innovaties in de zorg. In ‘Ontwerp voor digitale transformaties van (zorg) organisaties’(SWP, 2022) zijn de ontwerpeisen die de digitale  transformatie vraagt beschreven. In ‘Toezichthouden in de 21e eeuw. Vertrouwen als basis voor een goede governance’ SWP 2023) gaat het om de professionalisering van de toezichthoudende rol. In  ‘Het huis van de professionele zeggenschap. De route naar verpleegkundig leiderschap’(SWP 2023) is sturing door professionals uitgewerkt.